Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η καλύτερη ενδεκάδα του Radio Pantofla


Το radio-pantofla θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τους... καλύτερους της φετινής κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και να σας παρουσιάσει (πάντα υποκειμενικά) την καλύτερη ενδεκάδα.


Σημαντικό είναι να γνωρίζετε, πως όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπήρξαν παίκτες που έγιναν τρομακτικά γνωστοί λόγο της εξαιρετικής παρουσίας τους στο Champions League. Μερικοί από αυτούς οι Γκέτσε, Αλάμπα, Γκουντογκάν, Μπουράκ Γιλμάζ και πολλοί πολλοί ακόμα που άμα κάτσω  να τους αναφέρω θα μας πάρει το πρωί.

Ξεκινάμε λοιπόν αναφερόμενος στο σύστημά μας, που δε θα είναι άλλο από το 4-3-3.

Τερμοτοφύλακας: κατ' εμέ, ο Ντιέγκο Λόπεθ της Ρεάλ έκανε πράγματα και θαύματα, ασχέτως αν έχει κάνει και κακά παιχνίδια που στοίχισαν στην ομάδα του. Πρώτα απ'όλα έβαλε στον... πάγκο τον Κασίγιας και χωρίς να μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, απέδειξε πως σίγουρα είναι ισάξιος ή ακόμα και καλύτερος. Το μέλλον θα δείξει..

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο: Δύσκολο, πολύ δύσκολο να διαλέξεις μόνο δύο. Ο Ντάντε της Μπάγερν είναι η αποκάλυψη της διοργάνωσης. Ο Χούμελς της Ντόρτμουντ ο παίκτης που εξελίχθηκε φέτος από καλός αμυντικός σε στόπερ κλάσης που τον θέλει όλη η Ευρώπη και ηγέτης στην άμυνα της Μπορούσια. Ο Βαράνε, ο Κιελίνι, Τιάγκο Σίλβα και άλλοι έκαναν εξαιρετική σεζόν ωστόσο οι δύο προαναφερόμενοι νομίζω πως κερδίζουν τη μάχη μιας και η παρουσία τους άλλαζε κυριολεκτικά τα δεδομένα.

Αριστερό μπακ: Δεν θα αναφέρω καν τους υπόλοιπους υποψήφιους για τη θέση γιατί νομίζω ότι απέχουν αρκετά από τον αριστερό μπακ που είναι φανερό πως από την πρώτη του χρονιά σε τόσο υψηλό επίπεδο, θα είναι το μπακ της επόμενης δεκαετίας. Ο λόγος για τον Αλάμπα.

Δεξί μπακ: Δεν είναι τυχαίο πως οι παίκτες της Μπάγιερν είναι αυτοί που θα παραγεμίσουν την ενδεκάδα μας ωστόσο δε γίνεται να πράξουμε αλλιώς. Ο Λάμ ξεσκόνιζε τη δεξιά πλευρά όλη τη σεζόν και δίκαια αξίζει να βρίσκεται στην κορυφαία ενδεκάδα. Και άλλοι προσπάθησαν να του... «κλέψουν» τη δόξα αλλά δεν τα κατάφεραν. Αρμελόα, Ντάνιελ Άλβες και άλλοι.

Κεντρικά χαφ: Άντε τώρα να βρεις άκρη και σε αυτήν την πολυαπαιτητική θέση που πολλοί κατάφεραν να δείξουν τα... «δόντια» τους. Μη το συζητάμε πολύ. Τσάβι και Αλόνσο είναι για μένα οι κορυφαίοι και ας μη διεκδικήσουν το τρόπαιο. Πραγματικά οι καλύτεροι των καλυτέρων έχοντας τεχνική, δυναμική, εξυπνάδα, πάθος, αυτοσυγκέντρωση. Μπροστά τους αναμφίβολα ο Σβαϊστάιγκερ
.
Επιθετική τριάδα: Νομίζω πως εδώ τα πράγματα μάλλον είναι ξεκάθαρα. Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είναι οι άνθρωποι «φόβητρο» για τις αντίπαλες άμυνες, καθώς όταν τους βλέπουν να κρατάνε τη μπάλα και να αντεπιτίθενται βγάζουν πραγματικά... φλόγες. Φυσικά, μέσα στην αγία αυτή τριάδα δε μπορεί να λείπει ο μεγάλος άσος της Ντόρτμουντ, Λεβαντόφσκι ο οποίος θα παίζει στο ρόλο του κεντρικού επιθετικού.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου